Nieuws

Noodklok over aanpassingen SDE+ 2018 voor zonneprojecten

29 januari 2018

Holland Solar maakt zich grote zorgen over de aanpassingen in de SDE+ regeling voor zonnestroom. Samen met vele andere partijen die hun zorgen delen hebben ze een brandbrief geschreven aan de Tweede Kamerleden. Ook ODE Decentraal heeft de brief ondertekend.

Met de brief verzoeken ze de Kamerleden om bij de Minister aan te dringen af te zien van het invoeren van een separaat, hoger correctiebedrag voor het eigen verbruik achter de meter.

De briefschrijvers verwachten problemen door het invoeren van een correctiebedrag op het eigen verbruik. “Een verhoogd correctiebedrag zal de ontwikkeling van zonnestroomprojecten op daken ernstig frustreren of onmogelijk maken. MKB bedrijven, agrariërs en energiecoöperaties zullen afzien van zonnestroomprojecten. Lopende voorbereidingen van projecten worden met deze wijziging tenietgedaan. De aanpassing komt te snel en is nog onvoldoende doordacht.”

Download hier de hele brief