Nieuws

Nieuw boek STROOM over elektriciteitsvoorziening

08 januari 2018

Er is nogal wat aan de hand in de wereld achter het stopcontact. Het gebruik stijgt nog ieder jaar, grote centrales zijn uit de gratie, de productie van groene stroom heeft nog een lange weg te gaan, en dan is er nog het probleem van opslag. Kortom, de elektriciteitssector bereidt zich voor op een omwenteling, maar niemand heeft een masterplan. Maar hoewel het eindresultaat onzeker is, staat wel vast dat stroom in de toekomst een stuk schoner, slimmer en dynamischer zal zijn dan nu.

Het boek 'STROOM, de wereld achter het stopcontact' laat zien dat elektriciteit steeds vaker verspreid wordt opgewekt en dat tegelijkertijd steeds meer zaken elektrisch worden. Denk aan vervoer en verwarming. Ook het kabinet maakt haast met verduurzaming van energie, het sluiten van kolencentrales en de aanleg van windparken. Stroom is interessant voor jong en oud, mede vanwege de mooie infographics, die lezen als strips.

Stroom is geschreven door Lou van der Sluis (was hoogleraar elektriciteitsvoorziening aan de TU Delft) en Jos Wassink (als wetenschapsredacteur verbonden aan de TU Delft). Met tekeningen door Stephan Timmers.

Uitgave Wbooks, Zwolle, prijs 22,95 Euro

Meer info en bestellen via:
https://wbooks.com/winkel/nieuw/stroom-wereld-stopcontact/