Nieuws

Oude wieken ter overname

11 december 2017

Veel pioniers in de duurzame energie zijn lid van ODE Decentraal, zo ook de heer Korf. In het verleden heeft hij een windmolen gebouwd (ca 25 jaar geleden), met een diameter van 6 meter op 15 meter hoogte. Maar eerst controleerde hij het effect op zijn electriciteitsmeter:  "Eerst had ik getest had of mijn meter ook achteruit kon lopen, en dat deed hij, maar niemand kon je dat toen nog vertellen….!

Toen het energiebedrijf  kwam meten, omdat ik zo weinig energie had verbruikt, draaide de windmolen en hij legde geen verband tussen het lage verbruik en de draaiende windmolen… het was zo’n geheel andere tijd..."

Meneer Korf gaat verhuizen en zou het zonde vinden als de wieken weg moeten. "Ik heb de 3 wieken van 3 meter elk hier nog liggen en wil ze opruimen tenzij er iemand is die ze graag wil gaan gebruiken. Elk bod is oké want weg doen is ook doodzonde. De wieken kunnen zo op een ronde flens op een as gemonteerd worden! De opbrengst is circa 2,5kW."

Mensen die belangstelling hebben kunnen een mail sturen naar liesje.harteveld@duurzameenergie.org. Zij brengt u in contact met meneer Korf.